Elazığ Organize Sanayi bölgesinde bulunan İsaş Un Fabrikası, 1998 yılından beri bölgesine ve ülkesine hizmet vermektedir. Toplamda 35000 m2 alan üzerine kurulu olan tesisimiz, 4000 m2 kapalı alana, 25000 tonluk silo kapasitesine ve 15000 tonluk yatay depo kapasitesine sahiptir.
İSAŞ Gıda olarak un sektöründe 1998 yılından bu güne kadar ürün ve hizmet kalitesini geliştirerek bölgede ve ülkede kendi sektöründe söz sahibi bir durumdadır. Üretime günlük 100 ton kapasite ile başlayan İSAŞ Un Fabrikası 2004 yılı itibariyle günlük kapasitesini 200 tona, 2009 yılında ise 300 tona çıkarmıştır.
Yüksek kalite standartlarıyla Un sektöründe yer edinen İSAŞ Un el değmeden üretim yapmakta olup, buğdaydan una kadar ürettiği tüm ürünler otomasyon ile kontrol etmekte ve otomatik makinelerle paketleyip ülke ve dış pazara sunmaktadır. İSAŞ Un Fabrikası, geniş donanımlı AR-GE laboratuvarları ve çalışmalarıyla, ürün kalitesini gösterdiği özen, iyileştirmeye, geliştirmeye açık toplam kalite yönetimini hedefleyen bir kuruluş olarak kalitesini TSE ve ISO 9001 ile belgelemiştir.
Elazığ Organize Sanayi Bölgesinde 2002 yılında kurulan İsaş Yem Fabrikası, yem üretim kapasitesi eski işletmede 10 ton/saat iken 2014’te faaliyete geçen yeni tesisimizde 30 ton/saatle üretim yapmaya başlamıştır. 2018 yılında yapılan revizyon ile kapasitesini saatte 60 tona çıkaran İsaş Yem Fabrikası, kendisini sürekli yenileyen ve geliştiren yapısıyla marketteki yerini daha da güçlendirmiştir. Yen tesisimizde her türlü küçükbaş, büyükbaş ve kanatlı yemler üretilmekte ve bu yemler üretim türü olarak normal (toz), pelet, granül form olmak üzere planlanmış ve modernize edilmiştir. Üretilen yemlerin tamamı hem 50 kg PP çuvalda ve dökme olarak piyasaya arz edilebilmektedir.
Her geçen gün teknolojisini ve AR-GE altyapısını yenileyen İsaş Yem Fabrikası istikrarlı büyüme için kaliteli üretim yapmayı, kaliteli hammadde temini ve sürekliliğinin sağlanması için tedarikçilerimiz ile uzun süreli işbirliği içinde olmayı, yem teknolojisindeki en son gelişmeler takip ederek ürünlerimizi, süreçlerimizi ve çalışanlarımızı sürekli geliştirmeyi, müşteri odaklı saha çalışmaları yaparak ürün ve hizmet güvenilirliğini arttırmayı, ürün ve hizmetlerimizde farklılıklar yaratarak rekabet üstünlüğü sağlamayı ilke edinmiştir. Yem fabrikalarımız HACCP kriterlerine uygun dizayn edilmiş ve HACCP kuralları uygulanmaktadır.
Üretim biriminin talebi doğrultusunda satın alma departmanı tarafından gerekli çalışmalar yapılarak, hammadde kabul kriterlerinde uygun hammadde çeşitleri temin edilir ve fabrikaya sevkiyatı sağlanır.
İşletmeye gelen hammaddelerden, kalite kontrol departmanı tarafından kamyon üzerinde değişik noktalardan numuneler alınır. Gelen hammadde çeşidine göre fiziksel ve kimyasal analizler yapılarak fabrika kabul kriterlerine uygunluğu kontrol edilir.
Kabul onayı alan hammaddeler depolama alanlarına boşaltılır. Kalite kontrol ekibimiz hammadde kabullerinde standartlara uygunluğun yanı sıra hammaddelerin muhafaza şekller, stokta kalma süreler ve bu süre içerisinde hammaddelerin durumları ve muhafaza koşullarının kontrolü konusunda işletmeye yardımcı olmaktadır.
Kalite güvencesini sağlamakla yükümlü olan kalite kontrol ekibimiz, üretimin her aşamasında ürün numuneler alarak standart dışı ürünlerin tespitinde üretme yardımcı olmaktadır. Kalite kontrol departmanı tüm hammadde ve ürün numunelerinin fiziksel muayenesinin ardından kimyasal olarak besin madde içeriğinin analizinde N.I.R cihazı le 45 saniyede kısa br sürede sonuç almaktadır. Laboratuarımızda N.I.R cihazı ve kimyasal analiz ekipmanlarıyla tüm (kuru madde, protein, yağ, selüloz, kül, metabolik enerji nişasta, şeker, tuz, ADF, NDF, aflatoksin, üre, üreaz aktivitesi, peroksit sayısı, ast sayısı, serbest yağ asitliği, vb.) yapılmaktadır.